Välkomna till Globala Torget på Bokmässan 2023

27.09.2023

Till Svenska Palestinakommitténs medlemmar och sympatisörer

Välkommen till Bokmässans Globala torget!

Barn i Palestina under ockupation

Lördagen den 30 september, kl 11.00 - 11.40

Professor Ulf Bjereld och författaren och fotografen Lena M Fredriksson samtalar på Globala torgets scen om den aktuella situationen i Palestina och hur den mångåriga ockupationen påverkat de palestinska barnen.

Vi återkommer med besked om hur du, som inte kan följa detta intressanta samtal på Globala torget, kan ta del av det digitalt.

Monter H03:18

Tillsammans med Emmaus Fredriksdal Åkvarn har Svenska Palestinakommittén en monter på Globala torget även i år. Montern finns i H-hallen, 2:a våningen.

Bokmässans öppettider

Torsdagen den 28 september kl 09.00 - 18.00

Fredagen den 29 september kl 09.00 - 19.00

Lördagen den 30 september kl 09.00 - 18.00

Söndagen den 1 oktober kl 09.00 - 17.00

Varmt välkomna att besöka oss i montern! Utöver samtal om vår verksamhet lyssnar vi gärna på dig och din uppfattning om händelserna i Palestina och grannländerna.

Vi säljer de mycket uppskattade bilarna i trä tillverkade av Kent Larsson. Behållningen går till barnen i Palestina.

Du kan också köpa två böcker:

"Dagbok från Tal El-Zaatar" av Youssif Iraki

Det är en läkares vittnesmål om belägringen och massakern 1975-1976. I boken finns även kapitel författade av sjuksköterskan Eva Hammad, som berättar sin levnadshistoria och ger sitt vittnesmål om händelserna i det palestinska flyktinglägret Tal El-Zaatar.

"På Västbanken intet nytt?"

Hur är det att leva under år efter år av ockupation? Hur kan vardagslivet se ut och hur hanterar invånarna de problem som ockupationen för med sig? Hur gör de motstånd och vilka glädjeämnen har de?

Böckerna kostar 200 kr/st. Om du köper båda böckerna betalar du endast 300 kr totalt.

I montern kan du också ta del av Palestinagruppernas informativa skrifter: "Ockupation", "Motstånd", "Vad säger folkrätten?" samt "Klimat och vatten".

Säkerhetsläget är sådant i Sverige att Bokmässan måste göra ID-kontroll och kontrollera innehållet i väskor. Räkna därför med att det kan ta lite längre tid i entrén.

Vi ser fram emot en inspirerande Bokmässa och många bra samtal på Globala torgets scen.